Translate

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Syndication Feeds Module (Joomla 3)



Ένα news feed (επίσης αποκαλείται web feed ή syndicated feed) είναι ένας τρόπος να παρέχετε στους χρήστες έναν σύνδεσμο με σκοπό να μπορούν να εκθέτουν περιεχόμενο απο μια ιστοσελίδα σε μια άλλη. Πολλοί παρέχουν syndication feeds, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να εγγράφονται και να προβάλουν το περιεχόμενο τους. Η δική σας ιστοσελίδα Joomla έχει ένα συμφωνητικό, ή μια RSS (Really Simply Syndication)  μηχανή που δημιουργεί ένα news feed URL, το οποίο μπορούν να αντιγράψουν για να δημιουργήσουν ενα new feed στην ιστοσελίδα τους. Αυτός ο οδηγός εξηγεί πώς να δημιουργήσετε ενα Syndication Feeds Module στο Joomla.


Αναγνωρίζοντας ένα RSS News Feed


Το RSS News Feed σχετίζεται με μια εικόνα παρόμοια με την ακόλουθη:


Αυτό το εικονίδιο θα εμφανίζεται στην ενότητα που θα δημιουργήσετε και, όσοι είναι εξοικειωμένοι με τα RSS feeds, θα αναγνωρίζουν αυτό ως το δικό σας feed URL.

Ενεργοποιώντας το RSS Suffix στο URL

Αφού κάνετε σύνδεση στην σελίδα σας, θα πρέπει να πάτε στην περιοχή Global Configurations  για να ενεργοποιήσετε ένα χαρακτηριστικό, πριν απο την δημιουργία της ενότητας που θα εμφανίζεται το RSS feed.


Μέσα στην περιοχή Global Configuration, κάτω απο το  SEO Settings, αλλάξτε την επιλογή "Adds Suffix to URL" σε "Νο". Αυτό θα επιτρέπει στο Joomla να προσθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για να δημιουργηθεί το RSS URL. Κάντε κλικ στο "Save & Close"  μέσα στον γραμμή εργαλείων, όταν τελειώσετε.


Δημιουργώντας ένα Syndication Feeds Module

Έπειτα θα επιστρέψετε στο Control Panel, όπου θα δείτε ένα μπλέ μήνυμα, το οποίο θα σας ενημερώνει οτι η αποθήκευση έγινε επιτυχώς. Το επόμενο βήμα είναι να κατευθυνθείτε στο Module Manager για να δημιουργήσετε το Syndication Feeds Module.



Κάντε κλίκ στο "New" button μέσα στη γραμμή εργαλείων για να δημιουργήσετε ένα νέο module.  




Όταν σας γίνει υπενθύμιση να επιλέξετε έναν τύπο module, επιλέξτε  "Syndication Feeds" απο το μενού. 


Ενώ θα δημιουργείτε ένα module,  δημιουργήστε έναν τίτλο, επιλέξτε μια θέση και ρυθμίστε τις επιλογές όπως θέλετε εσείς. 



Μέσα στο μενού στην περιοχή σύνθεσης, επιλέξτε τις σελίδες που θα θέλετε να εμφανίζονται στο module. Είναι σημαντικό να σημειωθεί οτι το module θα δημιουργηθεί μόνο για τα αντικείμενα που είναι είτε Category Blog ή Featured Article Menu Item Type. Το Joomla θα δημιουργήσει ένα feed γι' αυτού του τύπου αντικειμένα επειδή αυτά προορίζονται για συνεχή ενημέρωση. Το Joomla δεν θα εμφανίζει ένα Syndication Feeds Module στο Single Article Menu Item Type. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα επειδή ένα syndication RSS feed θα εμφανίζεται στη σελίδα που θα υπάρχει το module. Κάντε κλίκ στο "Save & Close" στη γραμμή εργαλείων, όταν τελειώσετε.



Επιστρέψτε στην αρχική οθόνη της ιστοσελίδα σας και κάντε ανανέωση της σελίδας. Τοποθετήστε το RSS Feed Module που δημιουργήσατε. Ενθαρύννετε τους χρήστες σας να χρησιμοποιούν τον σύνδεσμο και να αντιγράφουν το URL που βλέπουν όταν ακολουθούν τον σύνδεσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου