Translate

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

13 εύκολοι τρόποι να ενισχύσετε την απήχηση σας στα social media


H απήχηση στα social media είναι ουσιώδης για να βελτιώσετε τη διαδικυτακή σας παρουσία. Η ανάπτυξη μίας διαδραστικής online κοινότητας διαδίδει το όνομά σας, ενισχύει την πίστη των πελατών σας και αυξάνει τον αριθμό των πελατών που σας ακολουθούν. Από τη στιγμή που έχετε ξεκάθαρους στόχους στα social media, μπορείτε να επιλέξετε τακτικές που αλληλεπιδρούν με τη δουλειά σας. Για να ξεκινήσετε, εδώ θα βρείτε 13 τρόπους για να ενισχύσετε την απήχηση σας στις σελίδες σας στα social media.

1. Δημοσιεύστε ποιοτικό περιεχόμενο

Οι χρήστες σας δεν ακολουθούν τους διαφημιστές, αλλά τους ανθρώπους. Σκεφτείτε να συναντάτε τους πελάτες σας στον ελεύθερο σας χρόνο για να επικοινωνείτε. Τί θα λέγατε με αυτούς; Λίγο για την επιχείρηση σας γενικά, ένα αστείο ανέκδοτο, ερωτήσεις για τη γνώμη τους, σωστά; Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο κάνουν καλή δουλειά τα social media. 

2. Φτιάξτε το περιεχόμενο στα social media στα μέτρα σας

Κάθε κανάλι είναι διαφορετικό. Μία δημοσίευση για το  LinkedIn μπορεί να ταριάζει στο Facebook. Σκεφτείτε το γιατί μερικά άτομα χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες τους και φέρνουν τον περιεχόμενο τους στα μέτρα τους για να τραβήξουν περισσότερο το κοινό.

3. Κάντε τις δημοσιεύσεις σας δραστήριες

Δημοσιεύεστε ερωτήσεις. Τελειώστε τις δημοσιεύεσεις σας με ένα κάλεσμα για δράση. Ζητήστε ανατοφοδότηση. Οι δραστήριες δημοσιεύσεις ενθαρρύνουν την ενασχόληση με τη σελίδα στα social media και με την επιχείρηση, επομένως σκεφτείτε τρόπους για να δημιουργήσετε δημοσιεύσεις στα social media που ενθαρρύνουν τον σχολιασμό, το share και τις αντιδράσεις.

4, Χρονολογήστε τις δημοσιεύσεις σας 

Διαφορετικές σελίδες στα social media έχουν διαφορετικές ώρες και μέρες αιχμής. Η δημοσίευση κατά τη διάρκεια της ημέρας αυξάνει τις ευκαιρίες για να δούν τις δημοσιεύσεις σας και να ασχοληθούν μαζί σας.

5. Χρησιμοποιήστε hashtags

Τα hashtags βοηθούν τα άτομα να ανακαλύψουν την εταιρία σας. Οι χρήστες ακολουθούν ένα hashtag που χρησιμοποιήσατε και είνα ικανοί να βρούν τη δημοσίευση σας και να μπούν στη συζήτηση. Διαλέξτε αρκετά  hashtags σχετικά με την εταιρία και την τοποθεσία σας και συμπεριλάβετε τα στο τέλος της δημοσίευσης σας.

6. Συμμετέχετε σε συζητήσεις σχετικές με την εταιρία σας

Οι συζητήσεις στα social media είναι δύο κατευθύνσεων, επομένως ασχοληθείτε με τους followers και με το πιθανό κοινό σας, Ακολουθήστε τα hashtag που έχετε επιλέξει και κάντε κανονικά check in. Όταν δείτε σχετικές συζητήσεις, σχολιάστε, αντιδράστε, ακολουθήστε και δημοσιεύστε.

7. Τονίστε την κουλτούρα της εταιρίας σας

Συμπεριλάβετε την πλευρά της επιχείρησης σας που οι πελάτες σας δεν μπορούν να δούν, είτε αυτό είναι μια επερχόμενη υπηρεσία, μία φωτογραφία από το γραφείο ή μία χαρακτηριστική δημοσίευση ενός υπαλλήλου.

8. Ζητήστε ανατροφοδότηση

Ρωτήστε τους followers σας για την άποψη τους σχετικά με μία υπηρεσία σας που τους αρέσει, την ποιότητα της τελευταίας εμπειρίας τους ή την αξία μίας προώθησης. 

9. Το χιούμορ ταξιδεύει

Συμπεριλάβετε ποιοτικά αστεία ανέκδοτα στο περιεχόμενο που δημοσιεύετε. Τα χιουμορτιστικά posts έχουν υψηλές κρτικές και τραβούν την προσοχή πολύ περισσότερο από μία απλή δημοσίευση.

10. Έτσι κάνουν οι ορατοί. 

Μία εικόνα ίσον με χίλιες λέξεις. Μία εικόνα που σας ταξιδεύει ενδείκνυται να ενισχύσει την απήχηση σας στα social media.

11. Ξεχωρίστε και ασχοληθείτε με αυτούς που σας επηρεάζουν

Αυτοί που σας επηρεάζουν είναι οι ειδικοί στα social media που επηρεάζουν την συμπεριφορά ή την άποψη αρκετού πληθυσμού. Από τη στιγμή που έχουν ένα αρκετά μεγάλο κοινό που επηρεάζουν, το περιεχόμενο τους διαδίδεται ολοένα και πιό γρήγορα στο δίκτυο. Αναζητήστε για άτομα που έχουν αρκετούς followers και θετικά επίπεδα ανταπόκρισης στις δημοσιεύσεις τους. Υποστηρίξτε τις προσπάθειες τους στα social media ή προσφέρετε σε αυτούς ενισχύσεις, όπως promo, δείγματα ή ταξίδια. Να έχετε στο μυαλό σας οτι αυτοί θα δημοσιεύουν την ανατροφοδότηση τους στο κοινό. Χτίστε αμοιβαίο σεβασμό, ενισχύστε τις σχέσεις σας με αυτούς που ενισχύουν το όνομα σας, σας ακολουθούν και σας υποστηρίζουν.

12. Παίξτε!

Κάντε τα social media ένα παιχνίδι. Διαγωνισμοί, δώρα και εκδηλώσεις είναι ένας καλός τρόπος για σας δημοσιεύσουν και να προσκαλέσουν άλλους να σας ακολουθήσουν. Δημιουργήστε και βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει όταν παίζετε.

13.  Διατηρήστε το μοτίβο "ερώτηση- απάντηση"

Διατηρώντας το μοτίβο "ερώτηση-απάντηση" η εταιρία σας γίνεται ειδικός επιχείρησης. Βεβαιωθείτε οτι ανακοινώνετε και προωθείτε το συγκεκριμένο μοτίβο. Θα έχετε μεγάλη απήχηση!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αυξήσετε την απήχηση σας στα social media, αλλά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλες τις τακτικές. Εάν διαλέξετε μόνο μερικούς τρόπους για να φτάσετε στους στόχους σας, αυτό θα ενισχύσει την παρουσία σας στα social media και θα δείτε θετικά αποτελέσματα στην επιχείρηση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου