Translate

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΝΤΥΠΩΝ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Τα τελευταία χρόνια η offset εκτύπωση είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος εκτύπωσης.

Πάνω από το 60% των τυπωμένων προϊόντων (έντυπα, εταιρική ταυτότητα, συσκευασία κλπ) έχουν τυπωθεί offset.


Το βασικό πλεονέκτημα της offset εκτύπωσης είναι το χαμηλό κόστος, ωστόσο το αρχικό κόστος είναι ακριβό εφόσον υπάρχει η χρέωση των τσίγκων, παρ’ όλα αυτά όσο αυξάνεται το τιράζ τόσο μειώνεται το αρχικό κόστος.


Αντίθετα, η ψηφιακή εκτύπωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο πέρασμα χαρτιού στη μηχανή έχει αμετάβλητο κόστος.

Τι κάνουμε όμως όταν το τιράζ είναι μεγάλο για ψηφιακή εκτύπωση και μικρό για offset;

Μα φυσικά συνεκτύπωση!


Συνεκτύπωση είναι το «πάντρεμα» εντύπων με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές έτσι λοιπόν καταφέρνουμε να κατανείμουμε το αρχικό κόστος εκτύπωσης σε πάνω από μια εργασίες. Βασικό, λοιπόν, πλεονέκτημα της συνεκτύπωσης είναι το χαμηλό κόστος. Ενώ αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα ο χρόνος παράδοσης.


Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές εκτυπωτικές μονάδες αλλά και print brokers που οργανώνουν συνεκτυπώσεις, όμως οι περισσότερες από αυτές τυπώνουν με «κλειδωμένες» ημερομηνίες, δηλαδή συγκεκριμένη μέρα που αν δεν την προλάβεις θα πας στην επόμενη συνεκτύπωση χάνοντας πολύτιμο χρόνο και ίσως και τον πελάτη.

Άλλο μειονέκτημα των συνεκτυπώσεων είναι το είδος του χαρτιού, ορισμένοι τυπώνουν σε βέλβετ, άλλοι σε ιλουστρασιόν ελάχιστοι όμως και στα δυο δημοφιλή χαρτιά και ακόμα λιγότεροι και σε άλλα χαρτιά όπως το γραφής.

Στην Typografos.Gr έχουμε καταφέρει να κλείνουμε συνεκτυπώσεις, σε όλα τα δημοφιλή χαρτιά, ΚΑΘΕ μέρα εξασφαλίζοντας χρόνο παράδοσης ακόμα και αυθημερόν.


Αν για σένα ο χρόνος παράδοσης σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα και την χαμηλή τιμή ΔΕΝ είναι βασικά κριτήρια σου ζητώ συγνώμη που σπατάλησα τον χρόνο σου.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου