Translate

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Alexa ranking: Πως να βγείτε στα 1000 πρώτα site της Ελλάδος



Συμβουλές:

1. Εγκαταστήστε την Alexa toolbar
2. Ταυτοποιήστε το site σας στην Alexa
3. Εγκαταστήστε το Alexa widget στην ιστοσελίδα σας
4. Δημοσιεύστε ποιοτικό περιεχόμενο
5. Αποκτήστε περισσότερους πραγματικούς επισκέπτες στη σελίδα σας

Tο να βγείτε στα πρώτα χίλια ελληνικά site από άποψη traffic στην Alexa δεν είναι δύσκολο!

Η σημασία του Alexa ranking και μερικές διευκρινίσεις:

1. To Alexa traffic ranking δεν είναι παράγοντας SEO

Η Alexa είναι θυγατρική εταιρεία της Yahoo που έχει εξαγοραστεί από την Bing και τη Microsoft. Όπως είναι γνωστό στους παλιότερους, η Yahoo υπήρχε σαν μηχανή αναζήτησης, μάλλον σαν κατάλογος στο ίντερνετ πριν τη Google. Ποτέ όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει έναν αλγόριθμο ή ένα αξιόπιστο σύστημα αποτελεσματικής αναζήτησης.
Αν και έκανε πολλές απόπειρες και προσπάθειες να αντιγράψει τη Google δεν το κατάφερε ποτέ. Πρόσφατα εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια και τα αποτελέσματα αναζήτησης της προέρχονται από τη Bing με την οποία έχει συγχωνευτεί στο κομμάτι μηχανής αναζήτησης.
Ουδεμία σχέση έχει λοιπόν με τη Google η Alexa και δεν επηρεάζει στο SEO σας το Alexa score.

2. To Alexa traffic ranking είναι σχετικό και όχι αντικειμενικό

Δεν μετράει δηλαδή την απόλυτη κίνηση της ιστοσελίδας σας, αλλά το χρόνο παραμονής των επισκεπτών σε όλες τις ιστοσελίδες που έχουν την Alexa toolbar. Είναι ένα μέτρο σύγκρισης απόλυτα υποκειμενικό και χειραγωγήσιμο. Επίσης δεν θα σας τιμωρήσει η Google άμα χειραγωγήσετε το σκορ σας στην Alexa.

3. To Alexa traffic ranking χρειάζεται μόνο για ψυχολογικούς λόγους ή για λόγους πρεστίζ

Ποιος ο λόγος να χρησιμοποιήσετε το alexa score; Στην ουσία δεν υπάρχει κανένας λόγος παρά μόνο για λόγους πρεστίζ ή για ψυχολογικούς λόγους.

Η συμβουλή για να βγείτε στα 1.000 ελληνικά site στο Alexa traffic ranking

Το τελευταίο πράγμα είναι να βάλετε ένα μικρό banner στην ιστοσελίδα σας που να τραβάει το alexa ranking score online από την ίδια την Alexa.

Το banner μπορείτε να το βρείτε στην Alexa, στο κέντρο διαχείρισης μελών και δεν απαιτείτε να αγοράσετε κάποια συνδρομή, είναι δωρεάν.

Για την ακρίβεια δεν είναι banner, αλλά λέγεται Alexa Site Widget και μπορείτε να το εγκαταστήσετε εύκολα σε κάθε σας site.


Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας



Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου