Translate

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Responsive Design (Mobile Friendly Website)



Το responsive design βοηθά τις ιστοσελίδες να είναι λειτουργικές σε όλες τις συσκευές από το μικρότερο smartphone έως την μεγαλύτερη οθόνη.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό!

Είναι απαραίτητο σε κάθε ιστοσελίδα ώστε να εμφανίζεται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης τη Google. Όσο πιο Responsive Design (Mobile Friendly Website) είναι η ιστοσελίδα σας τόσο πιο υψηλή θέση θα έχει και στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Στην MP IT όλες οι ιστοσελίδες που κατασκευάζουμε πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται ώστε να είναι "Responsive" για τους πελάτες μας. Ένα καλό Website είναι αυτό που προσφέρει συνολικά καλή εμπειρία στους επισκέπτες του.

Η Google ανακοίνωσε τα μελλοντικά σχέδιά της για το mobile-first indexing με στόχο να βελτιώσει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων από χρήστες mobile συσκευών.

Εάν η ιστοσελίδα σας είναι είδη mobile friendly αντάξια τον προσδοκιών της google, τότε δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια αλλαγή. Ειδάλλως θα πρέπει να προβείτε σε τροποποιήσεις...




Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Responsive Design

Tι γίνεται εάν δεν είναι Mobile Friendly η ιστοσελίδα;

Αν και είναι απαραίτητο η ιστοσελίδα να είναι Mobile Friendly προς το παρών δεν είναι απαραίτητο. Όμως οι ιστοσελίδες που πληρούν τις προδιαγραφές από τώρα θα έχουν ένα ακόμα θετικό κριτήριο αξιολόγησης. Όλες οι ιστοσελίδες με τις κατάλληλες τροποποιήσεις μπορούν να μετατραπούν σε mobile friendly.

 

Πρέπει το περιεχόμενο της Mobile έκδοσης στης ιστοσελίδας να είναι πλούσιο;

Πρέπει τα περιεχόμενα της Mobile έκδοσης της ιστοσελίδας να είναι πλούσιο-ποιοτικά μιας και η Google κάποια στιγμή θα ξεκινήσει να αξιολογεί τα περιεχόμενα των mobile websites ξεχωριστά από τα περιεχόμενα της έκδοσης για μεγάλες οθόνες.

 

Τι αξιολόγηση-βαθμολογία έχει η ιστοσελίδα σας από την Google;

Μέσω του Google Search Console μπορείτε δωρεάν να ελέγξετε την ιστοσελίδα σας και να βγάλετε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου