Translate

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Στήστε Landing Pages

Τι είναι Landing page

Landing page είναι μια σελίδα στην οποία «προσγειώνεται» ο επισκέπτης του site προερχόμενος από μια εξωτερική πηγή, η οποία σελίδα έχει ως σκοπό να τον εγγράψει στο newsletter μας ή να του πουλήσει ένα προϊόν ή γενικότερα να τον παρακινήσει να κάνει μια συγκεκριμένη ενέργεια.


Μπορεί να διαβάσετε το landing page ως sales page, squeeze page ή lead capture page, ανάλογα με το σκοπό που έχει.

Γιατί το site σας χρειάζεται landing pages; Τα landing pages είναι σημαντικά γιατί σας βοηθούν να στοχεύσετε σε συγκεκριμένο target group χρηστών και να τους παρακινήσετε να κάνουν αυτό που επιδιώκετε, χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από περιττές πληροφορίες.

Επίσης, βοηθούν στο να καθοδηγήσουμε το χρήστη στο σημείο του site που θέλουμε, αντί να «χάνεται» στο μενού και σε δευτερεύουσες σελίδες. 

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί επιχειρηματίες είναι να δημιουργούν διαφημίσεις στο Google AdWords, να πληρώνουν για κάθε κλικ, να «στέλνουν» όμως τον ενδιαφερόμενο σε άσχετη σελίδα του site ή στην αρχική σελίδα. Στην περίπτωση αυτή αποτελεί καλή πρακτική να δημιουργούμε μια στοχευμένη διαφήμιση AdWords και το κλικ να στέλνει τον ενδιαφερόμενο σε αντίστοιχο landing page που αφορά αποκλειστικά αυτό που διαφημίζουμε.

Σημειώνω επίσης ότι κάθε προϊόν χρειάζεται το δικό του landing page. Αν, φερ’ ειπείν, θέλετε να πουλήσετε έναν οδηγό για το πώς να φτιάξει κανείς στο σπίτι του το δικό του χειροποίητο σαπούνι, χρειάζεται να έχετε μια σελίδα πώλησης «καθαρή» από περιττές πληροφορίες, που θα αποσπάσουν την προσοχή του χρήστη και θα τον δυσκολέψουν στην απόφασή του να αγοράσει.

Ακόμα και αν δεν θέλετε να πουλήσετε, αλλά να «τραβήξετε» το ενδιαφέρον των μηχανών αναζήτησης, μπορείτε να δημιουργήσετε landing pages εστιασμένες σε λέξεις-κλειδιά, που παράλληλα έχουν χρήσιμη πληροφορία για το χρήστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου